GASTRO BUSINESS FORUM: ինչպես անցավ
Բարեւ Ձեզ:

Հուլիսի 23-ին Երևանում տեղի ունեցավ ռեստորանային ոլորտի խոշորագույն միջոցառումը՝ Move2Armenia Business-ի առաջին Gastro Business Expo&Forum-ը:

Դուք ստացել եք այս նամակը, քանի որ ֆորումի մասնակիցներից մեկն էիք:
Gastro Business Expo&Forum բիզնես ծրագրում հանդես են եկել Հայաստանի և Ռուսաստանի ռեստորանային ոլորտի 21 առաջատար ակտորներ՝ խոշորագույն ցանցերի և հաստատությունների սեփականատերեր և հիմնադիրներ, պրոֆիլային մեդիա, մարքեթինգի և HR մասնագետներ, պետության ներկայացուցիչներ:
Պանելային քննարկում I
«Ինչպե՞ս պատմել մի հաստատության մասին, որպեսզի այն հայտնի դառնա»
"Մեդիա" առաջին պանելում Uptown Yerevan, Yerevan Pike, Настя, это где?, Миша Крылов, Вова Капри և բրենդ-մենեջեր Սերգեյ Գասպարյանը խոսեցին այն մասին, թե ինչպես ռեստորանը կարող է արդյունավետ համագործակցություն հաստատել բլոգերների և լրատվամիջոցների հետ, ներկայացրեցին նման փոխգործակցության ամենատարածված սխալները, ինչպես նաև կիսվեցին խթանման ամենահաջող քեյսերով:
Ներբեռնեք բանախոսների շնորհանդեսներն ու մեդիաիկթերը:
  • Վնասակար խորհուրդներ ռեստորատորներին" Uptown Yerevan-ից
  • Yerevan Pike և Uptown Yerevan մեդիափաթեթներ
  • Ինսայթներ մարքեթինգային ռազմավարությունների մասին` Սերգեյ Գասպարյանից
Պանելային քննարկում II
«Անձնակազմ. հավաքագրում, սերվիս, վերապատրաստում»
"Անձնակազմ" երկրորդ պանելում Novikov School Սերվիսի և HR-պրակտիկաների դպրոցի կուրատոր Տատյանա Սիմոնովան և Yeremyan Academy-ի տնօրեն Աիդա Տիգրանյանը պատմեցին, թե ինչու է կարևոր ներդրումներ կատարել անձնակազմի վերապատրաստման մեջ, ինչպես նաև ներկայացրեցին նման վերապատրաստումների առկա ձևաչափերը: Շեֆ-խոհարար Ռաֆայել Կազումյանը կիսվել է տարբեր երկրներում ռեստորանների խոհանոցի աշխատակիցներին ուսուցանելու իր յուրահատուկ մեթոդիկայի մշակումներով, իսկ Move2Armenia Career-ի կոմերցիոն տնօրեն Մաքսիմ Շվեցովը ծանուցել է թափուր աշխատատեղերի հարթակի գործարկման մասին։
Պանելային քննարկում III
«Հին նոր բիզնես. ունենալով անուն Ռուսաստանում, հաստատվում ենք Հայաստանում»
"Հին նոր բիզնես" երրորդ պանելում իրենց փորձով կիսվեցին ռելոկանտները՝ հայտնի գաստրո-նախագծերի ստեղծողները. Lucky Group-ի գործադիր տնօրեն Պավել Պոլյակովը, Esthetic Joys Embassy-ի, "Дружба" և "Гадюка" բարերի համասեփականատեր Իվան Բուբնով-Պետրոսյանը, Kuwa Izakaya-ի շեֆ-խոհարար և համահիմնադիր Նիկիտա Պոդերյագինը, Odd Fashioned-ի համասեփականատեր և բարտենդեր Վյաչեսլավ Լանկինը և Իլյա Դևեջիանը 2022 միկրո-վեգան-բարից։
Ռեստորանատերերը կիսվել են այն դժվարություններով, որոնց բախվել են Հայաստանում բիզնես հիմնելու գործընթացում, ինչպես նաև ներկայացրել առաջարկներ ու խնդրանքներ պետության ներկայացուցիչներին: Այսպիսով, շատերը ստիպված են եղել գործ ունենալ աղմուկի մասին օրենքի հետ, և այս խնդրի լուծումներից մեկը կարող լինել բնակելի շենքերից հեռու գտնվող բարերի կլաստերի ստեղծումը՝ Բուդապեշտի ավերակ-բարերի օրինակով: Գաղափարը ջերմորեն ընդունվեց էկոնոմիկայի նախարար Վահան Քերոբյանի կողմից։ Ռուսաստանի գործարարները պատմեցին նաև տեղի բնակիչների հետ համագործակցություններ ստեղծելու իրենց փորձի, ինչպես նաև հայ հասարակությանը ինտեգրվելու կարևորության մասին:
Պանելային քննարկում IV
«Հայաստանի հաջողակ և կայացած ռեստորատորները»
"Հայաստանի հաջողակ և կայացած ռեստորատորները" չորրորդ պանելում հանդիպեցին երկրի խոշորագույն ռեստորանային ցանցերի սեփականատերերն ու ստեղծողները՝ Արսեն Բակլաչյանը Baklachoff Collection-ից (Patrick' s և "Կովկասի գերուհի"), Կարեն Մարգարյանը Margaryan Business Group-ից (Louis Charden cafe-bakery և Vostan), Ստյոպա Ծառուկյանը Patriarch Group of Companies-ից (Yasaman և Ginetun) և Արտակ Հարությունյանը (Collective group: AfroLab, Minas և Gallia; Black Angus). Ռեստորատորները քննարկեցին Հայաստանում ռեստորանային բիզնես վարելու իրենց բազմամյա փորձը, այն տրանսֆորմացիաները, որոնք տեղի ունեցան ռուսների զանգվածային տեղափոխությունից հետո, ինչպես նաև բարձրաձայնեցին, որ կարևոր է ոչ միայն ռեստորանային ոլորտի ներկայացուցիչների հաղորդակցությունը, այլև թափանցիկ փոխգործակցությունը պետության հետ:
Պանելային քննարկում V
«Հայաստանի պետությունը և ռեստորանային ոլորտը»
Փոխքաղաքապետ Սուրեն Գրիգորյանը պատասխանել է ռուս ռեստորատորների հարցերին, որոնց համար միշտ չէ, որ հասկանալի է Հայաստանում իշխանության հետ փոխգործակցության ալգորիթմը, մասնավորապես՝ որ ատյաններին ինչ հարցերով պետք է դիմել: Հայ ռեստորատորները հետաքրքրվում էին, թե ինչու վերանդաների համար համայնքային սեփականության վարձակալության գնի բարձրացումը կտրուկ էր և անսպասելի, այլ ոչ թե փուլային, այն դեպքում, երբ բիզնեսը իր բյուջեները նախապես էր պլանավորել: Բացի այդ, ռեստորատորները բարձրաձայնել են Երևանի քաղաքապետարանի հետ հաղորդակցման հարմար և հասկանալի ուղիների կարևորության մասին։
Gastro Business Expo&Forum-ին հաջողվեց հարթակ դառնալ՝ պատվիրատուների հետ բիզնեսի և պետության ներկայացուցիչների, տեղական և այցելու ռեստորատորների, մատակարարների և արտադրողների արդյունավետ երկխոսության համար: